Skip to main content

Uppsatstävlingen Ungdomens Karlfeldtpris 2024

14 januari 2024

Den 15 juni är sista datum för att lämna in sitt bidrag till Karlfeldtsamfundets pristävling om bästa uppsats om Erik Axel Karlfeldt. 


Tävlingen år öppen för dig som är född 2002 eller senare. Vi behöver få din uppsats senast den 15 juni 2024 för att du ska kunna vara med i tävlingen. Prissumman är maximalt 10 000 kronor och kan fördelas på högst tre prissummor.

Ungdomens Karlfeldtpris instiftades av Karlfeldtsamfundet som en hedersbevisning för skaldens döttrar Anna Karlfeldt-Larsson och Ulla Barenthein.

Uppsatsen ska handla om Erik Axel Karlfeldt och ha huvudsakligt fokus på hans diktning. Hans liv och verksamhet kan också behandlas där det passar in i sammanhanget. Biografiska data om Erik Axel Karlfeldt kan inhämtas på Karlfeldtsamfundets hemsida.

Uppsatsen ska ha ett omfång om minst tvåtusen (2000) ord, direkta citat oräknade. Uppsatsen bedöms av en jury som tillsätts av Karlfeldtsamfundets styrelse. Juryn fastställer pristagare och prissumma och beslutar också om ev. delning av priset.

Din uppsats skickar du som e-post till Anders Back: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Förutom din mejladress, uppge också postadress och i förekommande fall skola och handledare. 

Lycka till!